Podjetništvo za osnovnošolce

Podjetniški krožki so tedenska srečanja mladih z uspešnimi mladimi podjetniki, ki jim pomagajo pri razvoju njihove prve poslovne ideje oziroma pri izpeljavi projekta. Program krožka je nastal v sodelovanju z vodilnimi ameriškimi organizacijami na področju socialnega podjetništva, zato je njegov glavni namen opolnomočiti mlade in jim omogočiti dostop do znanja in praktičnih izkušenj, ki jih navkljub kvalitetnemu šolskemu sistemu težje pridobijo za šolskimi klopmi.

Na Osnovni šoli Križe in Osnovni šoli Tržič potekata podjetniška krožka, na katerih se učenci skozi praktične izzive učijo podjetnost in pridobivajo veščine, ki jim bodo pomagale lažje dosegati zastavljene življenjske cilje. Oba krožka skupaj obiskuje okoli 50 vedoželjnih učencev, ki se enkrat tedensko pod vodstvom mentorja Nejca Konjeviča (vodja mentorjev Ustvarjalnika) srečujejo po pouku in ustvarjajo prve načrte za projekte, ki jih bodo izvedli v prihajajočih mesecih.

V Tržiču je izkušeni mentor in naj mentor Ustvarjalnika 2016 – Nejc Konjevič, ki je tudi vodja mentorjev na Ustvarjalniku.


Ekipa podjetniškega krožka v Kamniku prejela nagrado za “Naj pitch”


Kratek povzetek dejavnosti podjetniškega krožka v OŠ Tržič in OŠ Križe


 

V sklopu podjetniškega krožka, morajo učenci opraviti prve korake v svet podjetnosti skozi različne izzive.

V prvem izzivu je mentor ekipo učencev razdelil v dve skupini. Ena skupina se je morala slikati z županom, medtem ko je druga morala priti v eter lokalnega radia. Obema skupinama je uspelo že v prvem poizkusu! 🙂

 

Učenci so od vaje odnesli to, da je danes zelo pomembna vrlina si upati.

 

 

Posnetek iz etra Radia Gorenc: